Президентът Радев идва в Пловдив за учредяване на фондация “Млади медици за България”

Президентът Румен Радев пристига в Пловдив, където ще участва в официалното учредяване на фондация “Млади медици за България”. Организацията има за цел да подкрепя настоящи и бъдещи медици, да ги мотивира да остават и да се развиват професионално в България. По време на церемонията държавният глава Румен Радев ще приветства учредителите и младите медици.

Фондация “Млади медици за България” има за цел да подпомага професионалното и кариерно развитие на младите медици в Република България. Млади медици са всички физически лица на възраст до 35 години, учещи и/или работещи по Медицина, Дентална медицина, Фармация, Медицински сестри, Медицински и рентгенови лаборанти, Рехабилитатори, Зъботехници и Инструктори по хранене. От месец октомври 2020 год. 25 бенефициенти ще получават ежемесечно финансова подкрепа в размер на половин месечна заплата от тази на начинаещ лекар.

Цели на фондацията ще бъде финансова подкрепа на студенти-медици мотивирани да работят по специалността си в България след своето дипломиране, предоставяне на финансова подкрепа на студенти-медици, желаещи да работят по време на своето следване и финансова подкрепа на новозавършили български медици мотивирани да останат на работа в Република България. Сред другите цели на “Млади медици за България” са финансова подкрепа на новозавършили чуждестранни медици мотивирани да останат и работят в България, финансова подкрепа на млади медици мотивирани да работят (вкл. и почасово) в медицински центрове и болници, извън университетските и областни градове и др.